Delovna mesta v prihodnosti IoT

2019-02-13

Internet stvari ali na kratko IoT je ideja o povezanih računalniških napravah v vsakodnevnih objektih – mehanskih in digitalnih napravah ter prenos podatkov iz ene naprave na drugo preko računalniškega omrežja brez človeškega dejavnika.

IoT so torej računalniške naprave integrirane v fizične predmete, ki jim omogoča prejemanje in pošiljanje informacij. Ti vsakdanji predmeti postanejo bolj napredni, ker se lahko identificirajo digitalno.

Prenos oziroma izmenjava informacij predstavlja večjo možnost uporabe teh naprav in na splošno poenostavlja uporabniško izkušnjo ter zmanjšuje energetske potrato.

IoT trg je uspešen in bo ustvaril mnoga nova delovna mesta Po podatkih IHS in številnih drugih virih naj bi IoT industrija do leta 2020 narasla za predvidoma 50%, več kot polovica teh delovnih vlog pa bo nova. Prav tako je predvideno, da bo do takrat na internet priključenih več kot 26 milijard naprav (nekateri celo pravijo, da bo število veliko višje).

Morebitna nova delovna mesta, ki jih bo ustvaril IoT svet, bodo delovna mesta v IT sektorju, vendar bo velik vpliv tudi na področju zdravstva, avtomobilske industrije, na področju pametnih domov, pametnih mest, pri ohranjanju vode in energije ter drugje. Lahko trdimo, da bo IoT imel vpliv na skoraj vsa področja našega življenja.

Internet stvari je naslednja tehnologija prihodnosti, ki bo vsem udeležencem omogočila izjemne nove priložnosti. Tudi ETOS Solutions aktivno snuje visokotehnološke rešitve z najsodobnejšimi IoT tehnologijo za prihodnje pametne zgradbe. Vedno smo v iskanju talentov na svojem področju, zato izkoristite priložnost in se nam pridružite pri oblikovanju prihodnosti. Oglejte si naša prosta delovna mesta tukaj.