IoT teden 2018

2019-09-21

IoT teden se je letos odvijal v Bilbao, v Španiji in je gostil več kot 250 različnih govorcev.

IoT teden je mednarodna konferenca, ki povezuje vse iz IoT domen, vključno z raziskovalnimi središči, raziskovalnimi projekti, velikimi industrijami, MSP, razvijalci, organizacijami za razvoj standardov in oblikovalci politik, vključno z Evropsko komisijo.

Dogodek je potekal od 4. do 7. junija, teme pa so bile: naraščajoče raziskovanje in razvoj IoT, IoT in veliki podatki, konvergenca 5G IoT v sodelovanju s TM forum, IoT in pametna mesta, AI in IoT, varnost in zaščita, trg IoT in poslovni model, pametno kmetijstvo in varnost preskrbe s hrano, IoT in napredna proizvodnja ter ne nazadnje tudi IoT za aktivno in zdravo staranje.

Dogodek je vključeval zagonska tekmovanja, delavnice in zasebna srečanja, razstavni prostor, družabne dogodke in meetinge na kraju samem ter borzne dogodke.

Teme so privabile goste iz vse Evrope in letošnji dogodek je bil eden od najuspešnejših od samega začetka IoT tedna v letu 2011. Skupnost zainteresiranih strani, ki se ukvarjajo z razvojem novih tehnologij in rešitev interneta stvari, se vsako leto povečuje, zato ni presenetljivo, da se povečuje tudi srečanje. Pomembne teme, ki so bile omenjene, so bile težave in možne rešitve implementacije ter dolgoročne funkcionalnosti IoT, saj na področju IoT še vedno obstajajo številni tehnični, gospodarski in regulacijski izzivi, ki jih je treba še rešiti ali izboljšati.

Ena od partnerjev in podpornikov tega dogodka sta SynchroniCity in OASC, ki igrata pomembno vlogo v prihodnosti IoT in visokotehnoloških rešitev, in v katerih projekte je aktivno vključen tudi ETOS Solutions.

Naslednji IoT teden bo v Aarhusu na Danskem od 17. do 21. junija 2019. Več o tem dogodku lahko preberete na strani https://iotweek.org/.