Habit Shop

Habit je uveljavljena in hkrati ena največjih družb za upravljanje z nepremičninami v Sloveniji, ki svoj svoj tržni delež stalno povečuje. Kot ostale upravniške družbe se primarno ukvarja z upravljanjem skupnih delov stavb. V zadnjem letu pa je Habit razvil novo strategijo dejavnosti, znotraj katere se usmerja tudi v skrb za posamezne dele stavb in uporabnikom svojih storitev želi ponuditi boljšo storitev od konkurence. V ta namen je bil sprejt tudi novi slogan družbe »Živite bolje«. S prenovljeno strategijo je Habit svojim uporabnikom ponudil nove storitve in izdelke kot je oprema in prenova nepremičnin ter storitve vzdrževanja in popravil. Izziv, ki se pri tem postavlja, je izgradnja kanala obstoječih uporabnikov kot kupcev razširtjene ponudbe podjetja.

Ideja

Ideja je bila usmerjena k razvoju rešitve, ki bi najbolje približala nove izdelke in storitve uporabnikom družbe Habit. Hkrati se je želelo zastaviti poseben tip spletne trgovine, ki bo pritegnila stranke in bo drugačna od konkurenčnih spletnih trgovin in klubov.

Ideja
Faza načrtovanja

Faza načrtovanja

V fazi načrtovanja so strokovnjaki podjetja ETOS Solution opravili podrobno trženjsko analizo in odkrili, da obstaja velika vrzel na področju specializirane prodaje izdelkov za prenovo in opremo domov. Za storitev vzdrževanja ali prenovo doma je kupec postavljen pred naslednje možnosti:

  • vse opravi sam (poišče izvajalce, materiale ter nadzoruje in vodi izvedbo brez potrebnih znanj in izkušenj),

  • uporabi obstoječe rešitve na trgu, ki pomagajo pri izbiri izvajalcev in odločanju na podlagi razmerja med ceno in kvaliteto, še vedno pa to ne daje garancije za primeren rok in kvaliteto izvedbe,

  • najame svetovanje strokovnjaka za celovito rešitev, ki pa je v večini primerov precenjeno in kljub vsemu ni zanesljivo.

Dograditev funkcionalnosti

Po poglobljeni raziskavi smo ugotovili, da so tehnični izdelki kateri vključujejo storitve, za kupce lahko zelo zahteven nakup. Takšen izdelek so denimo vhodna vrata pri katerih potrebujete še izvajalca za montažo in po potrebi tudi demontažo in odvoz starih. Ko so vrata vgrajena pa so pomembne tudi poprodajne storitve vzdrževanja in agilnega reševanja morebitnih reklamacij v garancijskem roku. Z upoštevanjem odkritih potreb na trgu, prednosti in kapacitet storitev družbe Habit, je podjete na odprtokodni platformi NepCommerce razvilo enovito spletno trgovino Habit Shop in jo podprlo z lastno rešitvijo za vodenje tehničnih izdelkov Shop Operator.

Dograditev funkcionalnosti
Rezultati projekta

Rezultati projekta

Spletna rešitev Habit Shop deluje brezhibno v vseh brskalnikih in nudi uporabnikom družbe Habit kompleksne izdelke za vzdrževanje in prenovo doma. S ciljem avtomatizacije prodaje tehničnih izdelkov za katere so potrebne izmere in tehnično svetovanje, sta bila v trgovini kreirana dve različna nakupovalna vozička (meritve in košarica), skrbnik spletne trgovine pa lahko v naprej tipizira v kateri nakupovalni voziček sodi posamezni izdelek.

Ko je naročilo sprejeto, stranka prejme obvestilo, naročilo pa se pojavi dobavitelju v posebnem orodju Shop Operator, ki je programska rešitev podjetja ETOS Solutions. Program omogoča skrbno vodenje naročila v času meritev in svetovanja, ter dokončanje končne košarice s strani pooblaščenega dobavitelja družbe Habit. Kupec je elektronsko obveščen o pripravljeni končni košarici z izdelkom po meri in vsemi pripadajočimi materiali in dodatnimi deli.

Poleg številnih tehničnih možnosti v okviru naročanja izdelkov sistem omogoča tudi:

  • enostavno plačilo na več obrokov preko spleta z integrirano rešitvijo Leanpay,

  • program zvestobe kupcev z zbiranjem bonusov,

  • odziven dizajn, interaktivne pasice in bannerje, ki jih je možno enostavno urejati.