IUN spletna stran

Podjetje IUN, inštitut za upravljanje nepremičnin, je bilo ustanovljeno za namen raziskav, razvoja in izobraževanja na področju upravljanja, vzdrževanja in poslovanja z nepremičninami. Naša naloga je bila izdelati predstavitveni portal podjetja, ki bo odražal vrednote inštituta in bo hkrati omogočal dobro predstavitev dejavnosti. Poslanstvo inštituta je tudi pravna pomoč lastnikom nepremičnin, zato je bilo na portalu potrebno zagotoviti enostaven pregled, dodajanje in urejanje tovrstnih obvestil in dokumentacije.

Ideja in izvedba

Osnovna ideja je bila postaviti spletni portal z minimalističnim resnim dizajnom, ki bo hkrati deloval prijazno in bo uporabniku na enostaven način posredoval koristne informacije. V začetku smo opravili raziskavo spletnih predstavitev sorodnih podjetji v tej dejavnosti in opravili anketo med potencialnimi uporabniki storitev inštituta. Odkrili smo, da se svetovalne stortive, predvsem pa storitve na področju upravljanja nepremičnin, zelo malo pospešujejo preko spleta in obstaja relativno neizkoriščen oglaševalski prostor. Zato smo izvedbo portala podprli še v tej smeri, jo integrirali v socialna omrežja, opravili temeljito SEO optimizacijo in podprli s spletnim oglaševanjem ter zakupom ključnih besed na Googlu. Po objavi portala smo opravili AB testiranje na prvih uporabnikih in dodatno prilagodili vsebine. Za potrebe enostavnega in agilnega dodajanja novosti, ki jih lahko predstavniki naročnika sami brez posebnega znanja urejajo, na prvi strani integrirali modul Revolution slider. Dodatno smo nadgradili modul za objavo novic, kjer smo prav tako omogočili hitro in napredno objavo novic v enotnem videzu.

Ideja in izvedba
Rezultati projekta

Rezultati projekta

Postavili smo pregleden, polno odziven spletni portal, ki odgovarja zahtevam naročnika. Spletni portal smo dobro podprli za potrebe spletnega oglaševanja, obiskovalcem so prijazno prikazane vsebine, na več mestih je vzpostavljena interakcija s strokovnjaki inštituta. Omogočeno je enostavno nadgrajevanje vsebin, zakonodajnih dokumentov, dodajanje obvestil in referenc. Predstavitev zahtevnih tehničnih vsebin nam je uspelo slikovito prikazati, na uporabniku prijazen način.