Mestna občina Kranj

Mestna občina Kranj je v okviru projekta sofinanciranega s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in sofinanciranja s strani Republike Slovenije želela vzpostaviti interaktivno spletno stran namenjeno kolesarjenju. Na spletni strani bo uporabnik našel koristne informacije v povezavi z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu, preko operacijskega sistema na spletni strani je uporabnikom omogočena enostavna izposoja koles, uporabnik si bo na spletni strani lahko prebral zanimive informacije o projektih vezane na kolesarjenje v Kranju in bližnji okolici. Uporabnik se bo lahko udeležil tudi poučne delavnice ali drugega dogodka, ki ga bo našel na podstrani novice in dogodki.

Dograditev funkcionalnosti

Na spletno stran smo dogradili naslednje funkcionalnosti:

  • Implementirali smo sledeče module: modul vremenska napoved za Kranj, modul izredna obvestila, modul anketiranje.

  • Omogočeno je objavljanje novic s fotografijami ali drugimi interaktivnimi vsebinami, možno je objavljati dokumente v različnih vrstah zapisa, omogočeno je dodajati foto galerije ali video vsebine.

  • Implementirali smo Google zemljevid na katerem so prikazane trenutne zapore cest, t.i. črne točke; to so nevarni cestni odseki, na katerih morajo biti vsi udeleženci še posebej pazljivi in pa novo vzpostavljene kolesarske povezave.

Dograditev funkcionalnosti
Rezultati projekta

Rezultati projekta

Funkcionalno postavljena spletna stran, ki omogoča enostaven pregled vsebin. Vsebine na strani so razporejene po sklopih, s klikom na strani se vsak sklop odpre v ločenem zavihku. Spletna stran je živa spletna stran, kar pomeni, da omogoča interakcijo z uporabniki – na spletnem mestu se lahko objavljajo vsebine in razne pobude meščanov vse od kolesarskih izletov, do zaznanih nepravilnosti in nevarnosti v cestnem prometu, ki se bodo na pobudo meščanov odpravile. Upravljavski vmesnik za upravljanje z vsebinami na spletni strani je naročniku prijazen in enostaven za uporabo, saj je naročniku omogočen dostop za ustvarjanje novih vsebin na strani.